dijous, 3 de maig del 2012

Cuinant gírgoles de castanyer

El divendres, quan vàrem anar a veure l'empresa d'en Carles Díaz ( La gírgola de castanyer) van sorgir temes de cuina de bolets: Com les cuinaries les gírgoles de castanyer?.


Be, vaig donar la meva opinió. A en Carles li va interessar. L'escric aquí per a que quedi, i per si a algú li potser ser útil. És una manera de cuinar els bolets que em va suggerir en Nando Jubany , i que va posar en pràctica amb rovellons botó a Caçadors de bolets. La interpretació és meva, pel que si no us surt tant be com a ell, la culpa és meva, i millor aneu a l'original. Ell ho broda!!!

Procediment:

Paella molt petita, poc oli. Es fregeixen alls laminats, sense arribar a enrossir ja que amarguegen.


Afegim els bolets una mica picats (si són rovellons o xiitakes botó, millor no laminar-los). En la foto en hi ha pocs ja que la resta els vaig fer servir per aïllar el bolet en cultiu. Es salen. Millor que cruegin una mica ja que en cas contrari s'assequen. Es pot afegir una mica d'aigua o, molt millor, vi blanc, però es interessant no variar el gust original




S'afegeix l'ou a sobre. Es deixa coure sense fer res mes.


















Amb una espàtula de fusta es van separant els bolets de manera que la clara vagi arribant a la part baixa i es cogui, d'aquesta manera no queda mai crua. El rovell es manté a la part superior i queda cru.





Es serveix com un ou ferrat, alguns cristalls de sal Maldon a sobre el rovell.
Es menja amb pa, trencant el rovell i deixant que s'amarin tot els bolets amb el rovell cru. Gràcies, Nando Jubany!

2 comentaris:

  1. Otres, quina bona pinta Enric!!!!
    Havere si ho probo amb els bolets, i comento el gust jeje,
    suposo que el gust serà diferent depenent del bolet no?
    Moltes gràcies,
    Saluts!!

    ResponElimina
  2. Estava buscant receptes per cuinar la Gírgola de castanyer i m’ha sorprès aquesta recepte amb un ou. Avui mateix la provarem a casa!
    Si algú més s’anima a provar-la, nosaltres la comprem al Carles a través de maitake.bio. Salut Enric.

    ResponElimina

Creative Commons License