divendres, 4 de maig del 2012

Esmorzars boletaires

Obro una finestra als lectors: Comentem els llocs on esmorzar decentment. Si pot ser de forquilla, però qualsevol informació és bona.

La raó: Ahir, la gent del "Cap del Pont", La Gleva (Osona), em va sorprendre un cop més. Us detallo: 1 amanit amb olives, 1 cua de bou amb cigrons, beure i cafè. 6€.

Jo vaig anar-hi a dinar. Tinc foto del primer plat (cigrons amb múrgoles)!!. Els propietaris, ella Mireia i ell  Toni Lara. Quedeu avisats.

Espero contribucions.

dijous, 3 de maig del 2012

Cuinant gírgoles de castanyer

El divendres, quan vàrem anar a veure l'empresa d'en Carles Díaz ( La gírgola de castanyer) van sorgir temes de cuina de bolets: Com les cuinaries les gírgoles de castanyer?.


Be, vaig donar la meva opinió. A en Carles li va interessar. L'escric aquí per a que quedi, i per si a algú li potser ser útil. És una manera de cuinar els bolets que em va suggerir en Nando Jubany , i que va posar en pràctica amb rovellons botó a Caçadors de bolets. La interpretació és meva, pel que si no us surt tant be com a ell, la culpa és meva, i millor aneu a l'original. Ell ho broda!!!

Procediment:

Paella molt petita, poc oli. Es fregeixen alls laminats, sense arribar a enrossir ja que amarguegen.


Afegim els bolets una mica picats (si són rovellons o xiitakes botó, millor no laminar-los). En la foto en hi ha pocs ja que la resta els vaig fer servir per aïllar el bolet en cultiu. Es salen. Millor que cruegin una mica ja que en cas contrari s'assequen. Es pot afegir una mica d'aigua o, molt millor, vi blanc, però es interessant no variar el gust original




S'afegeix l'ou a sobre. Es deixa coure sense fer res mes.


















Amb una espàtula de fusta es van separant els bolets de manera que la clara vagi arribant a la part baixa i es cogui, d'aquesta manera no queda mai crua. El rovell es manté a la part superior i queda cru.





Es serveix com un ou ferrat, alguns cristalls de sal Maldon a sobre el rovell.
Es menja amb pa, trencant el rovell i deixant que s'amarin tot els bolets amb el rovell cru. Gràcies, Nando Jubany!

Creative Commons License